BERENAR AMB JAUME CABRÉ. POLDO Un nen poruc que es rebel·la contra la tirania d'un mestre, un assassí que es confessa davant la pròxima víctima, un lladre xuclat pel quadre que acaba de robar, un escriptor que amenaça l'editor de suïcidar-se, un ancià que passeja pels escenaris on va fer la guerra... Són històries colpidores, que es trenen o es visiten les unes a les altres, sempre amb dinamisme, energia, tocs d’humor i incursions en la fantasia.
Quan arriba la penombra és un llibre de relats que s’il·luminen com les pedres fogueres. Hi trobem individus inquiets que voldrien ser en alguna altra banda, personatges fora de la llei, aromes de thriller, tocs d’ironia, elements fantàstics… amb la mestria tècnica que l'ha fet cèlebre a tot Europa -salts endavant i endarrere, canvis de punts de vista, veus que es trenen-, però també amb tota la passió vital. Jaume Cabré ha compost un llibre compacte on no hi sobra ni una paraula. Quan arriba la penombra és un conjunt de relats imbricats en una pinya unitària i rotunda, històries tocades per la foscor i per la ràbia, però també per la ironia, la fantasia i el joc.

Fer un Club de lectura conjunt i confinat, no és tasca fàcil. Aquesta vegada, farem un cop d'ull a aquest magnífic llibre de Jaume Cabré, fent un tastet, posant la mel als llavis, obrint només una petita escletxa a aquest recull amb el relat POLDO, que rebreu mitjançant whatsapp o correu electrònic.

Trobada virtual el proper dimecres 13 de maig

4 comentaris:

 1. Un relat curiós per la història que s'hi explica i pel llenguatge utilitzat. Tantes n'hi ha de fosses comunes i moltes d'elles encara per identificar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tota la raó Josep. Aquí, en Jaume Cabré ha sabut, segons la meva opinió, posar un toc d'humor, negre, això sí, en una part de la història fosca del nostre país.

   Elimina
 2. Aquest recull és una passada. Gran Jaume Cabré!

  ResponElimina
 3. Jo també ho penso M Carme, a mi, personalment, aquest home m'agrada molt, El trobo realment fascinant.

  ResponElimina