BERENAR AMB ANTON TXÉKHOV

Dmitri Gúrov és un banquer de Moscou, casat i pare de tres fills. Essent infeliç en el seu matrimoni, Gúrov comença a enganyar repetidament la seva esposa, considerant a més les dones com de raça inferior. De vacances a Ialta, Gúrov observa una dona que passeja amb el seu gosset al costat del mar i intenta seduir-la. S'assabenta així que la dona, Anna Serguéievna, també es troba de vacances, allunyada del seu espòs. Comença un afer entre tots dos: van plegats a tot arreu, en particular, al municipi d'Oreanda. Finalment, cadascun parteix a la seva llar.
De retorn a la seva vida diària, Gúrov espera oblidar aviat Anna, però s'adona que no pot fer-ho. Així, aprofitant un viatge de negocis a Sant Petersburg, decideix visitar el poble d'Anna i retrobar-se amb ella.

Trobada virtual dimecres  3 de juny a les 5 de la tarda 

 Judit Robert le está invitando a una reunión de Zoom programada.

Tema: LA DAMA DEL GOSSET
Hora: 3 jun 2020 05:00 PM Madrid

Unirse a la reunión Zoom
https://us04web.zoom.us/j/73833257693?pwd=SkFRSUE4WktvMzdvVllrSWhTM0ZaZz09

ID de reunión: 738 3325 7693
Contraseña: 9yHkg8

3 comentaris:

  1. D'aquest relat voldria dir moltes coses però intentaré resumir. El protagonista, en Gurov, em sembla un masclista total. Sempre va caçant i arreplegant tot allò que pot. L'opinió que té de les dones és horrible, tot i així, no pot passar sense elles.
    Crec que el té aquest home és un complexe d'inferioritat a part de ser un masclista horrorós.
    La Sra del gosset, la trobo tonta total, clar que això deu ser la moral i les idees de l'època. No sap ni on treballa el marit, és ignorant, irreflexiva... Ella volia viure la vida, i ara que l'ha viscut, tot són penediments.
    Crec que per un polvet de no res, o cal fer tants escarafalls!

    ResponElimina
  2. M'ha sabut greu no poder-me connectar. Deixo el meu comentari. Aquesta història m'ha semblat curiosa. Aquests russos són gent molt rara i aquest senyor de doble moral, inclòs amb ella. Mentres ella està trista, ell en comptes de consolar-la, només pensa que és un rotllo.
    Crec que és injust que ell pot passejar-se per tot arreu amb les seves amants i no passa res, en canvi ella no tingui aquest privilegi.
    En fi, coses d'abans!

    ResponElimina
  3. Sempre que llegim una obra, hem de tenir present la contextualització de la mateixa.
    A finals del segle XIX i principis del XX la societat era bastant més diferent que ara.
    Tot i que a nivell social s'ha avançat molt, encara estem lluny del que representa una igualtat de gènera en tots els àmbits.
    A la trbada, hi ha que va trobar que el conte era moralitzant, ja que veien a Gurov com el "caçador caçat" com aquells que només hi van veure una exposició d'uns fets concrets en una societat dividida en tres ambients molt diferents. Yalta, Moscou i Sant Petesburg.
    Gràcies pels comentaris!!!

    ResponElimina