CASA DE TROBADES (Miami)


Casa de trobades és la història de dos germans que, just acabada la Segona Guerra Mundial, són detinguts, acusats de petites i imaginàries transgressions polítiques a la Unió Sovietica, i deportats a un gulag siberià.

Lev és un poeta sensible, pacífic i pacifista, mentre que el seu germà és un veterà de guerra endurit i acostumat  a viure envoltat de violència. 

Casa se Trobades és també la història d'un triangle:Tots dos estan enamorats de Zoia, una noia jueva, que estimaran tota la vida. El veterà, que arriba primer al gulag, protegeix i ajuda a sobreviure el seu germà, però ha de superar la gelosia que li provoca descobrir que, mentre ell ja estava empresonat enmig de Sibèria, Zoia ha triat Lev i s'hi ha casat.

La vida al gulag, és un seguit d'horrors i, amb magnanimitat perversa, com una humiliació més, els guàrdies permeten a aquells homes que  gairebé s'han convertit en rampoines tenir visites conjugals en una cabana anomenada Casa de trobades, en que retroben per una nit -si encara en són capaços- la felicitat perduda.

Zoia, ja cap al final de l'estada del seu marit al camp i després de molts anys de no veure's, aconsegueix un permís per passar una nit amb ell.
L'endemà, però de la Casa de Trobades surt un home totalment acabat. Què ha passat durant aquesta nit tan esperada?

Una novel.la magistral, amb regust de Conrad i Nabokov, en què Amis retrata amb valentia i indignació moral un dels capítols més terribles de la història.


Trobada el dia 12 de desembre a les 7 de la tarda a la Biblioteca de Miami

1 comentari:

  1. Frases a destacar que reflexen la crueltat del Gulag:

    "La primera llei de la vida al camp de concentració: a tu, res, de tu, tot."

    "L’esclavització no només debilita la capacitat d’estimar, la degradació fantàstica, la por i l’avorriment i tota la resta, sinó també la injustícia per capes, la injustícia silenciosa."

    Javier Castelo

    ResponElimina