LA FELICITAT (Mont-roig del Camp)


LA FELICITAT de Lluís-Anton Baulenas.

LA FELICITAT té com a teló de fons una de les qüestions que més van impactar els barcelonins dels primers anys del segle XX: l'obertura d'una nova via que unís l'Eixample amb el port. La que en un principi es va dir Gran Via i posteriorment va ser batejada com Via Laietana.

En un temps récord, entre 1907 i 1910, van anar a terra un munt de cases i van desaparèixer dotzenes de carrers i places, que van ser esborrats literalment del mapa. La magnitud de l'acció va confirmar la voluntat de modernitat d'una nova classe dirigent que volia convertir Barcelona en el París de la Mediterrània.

Per aquesta Barcelona _i pels teatres del Paral.lel- es mouen els personatges de la novel.la. La felicitat és una novel.la de suspens, d'amor i d'odis, de venjances i d'esperances, de dubtes i dscobertes d'un món canviant, protagonitzada per la gent anònima que geneeració rere generació, a Barcelona, ha contribuït a fer la història de debò. Són històries petites i personals de gent que cerca la felicitat., les quals conformen, sumades l'una darrere l'altra, la història en majúscula.


1 comentari:

  1. De lectura àgil, m'he sentit transportat a una època de la que n'havia sentit a parlar al meu avi quan era nano.

    Novel·la molt ben situada històricament i que amb l'ajuda dels fantasmes que va trobant la protagonista i que parlant amb ella, li permet a l'autor fer un reportatge dels diferents personatges que van viure a Barcelona just abans de la "setmana tràgica"

    ResponElimina