CLUB DE LECTURA JUNY 2012

CLUB DE LECTURA MONT-ROIG DEL CAMP



L’ombra de l’atzavara ens acosta al món dels emigrants catalans a Mèxic –món que l’autor va conèixer per experiència personal– no pas com ho faria un relat documental o de testimoniatge històric, sinó amb el profund coneixement de la psicologia humana i amb l’emoció que només podem trobar en les grans novel·les.


CLUB DE LECTURA MIAMI PLATJA




Aquesta obra ha estat guardonada amb el premi Gran Angular en català 2007, un dels premis millors dotats econòmicament. Ens explica la història de l’Andreu, un noi del segle XVII que un bon dia descobreix que el seu pare no va morir tal li havien fet creure, per un llamp, sinó que té indicis que va ésser assassinat per un bandoler. Amb la ràbia pròpia dels seus anys intenta venjar la seva mort. Amb aquestes premises el protagonista empren un viatge a la recerca de l’assasí.

3 comentaris:

  1. Esperem que us agradin! També volem dir-vos que si algú dels lectors del blog ha llegit el llibre i li fa gràcia fer el comentari, estarem contents de llegir-lo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un bon llibre d’aventures de fàcil lectura. El recomano per totes les edats a partir de 12 anys.
      Acció i intriga a dojo. Compleix molt bé el seu objectiu: distreure a través d’uns espais reals i una època històrica determinada (segle XVII).
      M’ha deixat ganes de fer el recorregut a peu pels paratges de les Guilleries que porten a l’Andreu a conèixer qui era el seu pare i comprendre el comportament de la seva mare.


      Javier Castelo

      Elimina
  2. L'OMBRA DE L'ATZAVARA
    CALDERS,PERE

    El meu primer Calders i m’ha enganxat !

    Això és escriure en català !!
    Els personatges encara que de ficció, reflexen un mon i situacions reals. Un es troba a Ciutat de Mèxic com si fos un d’aquells exiliats. Adaptar-se a una altra terra i a uns altres costums dóna molts maldecaps.

    En un moment en que el nostre país te una gran presencia d’immigrants recomano la seva lectura aprofitant l’estiu

    Javier Castelo

    ResponElimina