Musclos per sopar (Miami)


"Passats uns quants minuts de les set, la meva mare va dir, tan de bo que no li hagi passat alguna cosa al teu pare, i per pura dolenteria jo vaig dir, i què si li ha passat alguna cosa, perquè de sobte m'havia adonotat que el meu pare ens espatllava l'ambient, i tot d'una vaig desitjar que no tornés més.
La meva mare va somriure i va dir, bé, ja ho veurem, i jo vaig tenir la sensació que si ell no arribava ella no ho trobaria estrany o terrible".

La meva família espera el pare, que és de viatge per feina. A mesura que les hores passen i no arriba, es va organitzant una revolta que posarà en qüestió tots els valors de la família tradicional.

Trobada virtual al  divendres 18 de desembre 
a la Biblioteca Miramar a les 7 de la tarda.

 

7 comentaris:

  1. El llibre m'ha encantat. Sobretot, perquè explica moltes coses en poques paraules. El pare és tot un maltractador i la família està sotmesa.

    ResponElimina
  2. El pare ha tingut una infància difícil. La perfecció l'ha convertit en un maltractador. La família no oposa resistència i això fa que ell cada vegada vagi més lluny. El fet de no saber el motiu de perquè el pare no arriba al sopar, no m'importa gens. M'agraden els finals oberts on cadascú pot dir-hi la seva.

    ResponElimina
  3. Només d'imaginar-me aquella olla de musclos i la descripció que en fa la filla, em sembla que no en tastaré més. Me'ls he imaginat repugnants!
    El llibre m'ha agradat.

    ResponElimina
  4. El llibre no m'ha agradat gaire. Trobo que no estava ben escrit. Els salts en el temps, els signes de puntuació mal posats, la manca de diàlegs...
    En quan a la temàtica, estic d'acord en que el pare és un maltractador i el seu comportament és del tot injustificable.

    ResponElimina
  5. El llibre m'ha agradat. Els personatges estan ben caracteritzats. La mare en el fons està contenta de que el pare no arribi, a l'igual que els fills. L'absència del pare per a tots ells és com un alliberament. Ningú es molesta per saber què li ha passat.

    ResponElimina
  6. A mi també m'agradat. Els musclos són fastigosos, són com brossa, talment com si el fet de llençar-los a la brossa, també llencessin al pare. Un home maltractador de la família, malgastador, fals i que només viu de les aparences.

    ResponElimina
  7. Fer les trobades de forma virtuals, complica una mica les coses, ja que tothom no es pot connectar. Moltes gràcies per deixar els vostres comentaris, per escrit, per notes de veu o per videoconferencia. Són bones formes de poder dir la nostra.
    Particularment, a mi també m'ha agradat, però si us he de dir la veritat, m'hagués agradat saber el motiu de la "plantada"... Accident, amant, suïcidi (perquè no li van donar l'ascens que esperava)... Sigui com sigui, el llibre fa un retrat molt específic de com vivien.

    ResponElimina