LA MENNULARA (Miami)


 La Mennulara és una novel.la típicament siciliana amb el retrat de Maria Rosalia Inzerillo, coneguda també com a "La Mennulara", una dona estimada i alhora odiada, de forta personalitat, aparentment ignorant, però en realitat sensual i molt intel.ligent.
És el 25 de setembre de 1963, La Mennulara acaba de morir i tot el poble de Roccacolomba es pregunta qui va ser de debó. Una aprofitada? Una peça de l'engranatge de la màfia local? Una seductora? La serventa de la família Alfallipe i alhora l'administradora del seu patrimoni? Una botxina o una víctima? Com va ser possible que acumulés un patrimoni tant ingent?

La Mennulara és una bella novel.la on l'autora barreja la veritat i la mentida, les passions, els secrets, oferint-os un retrat veraç de la Siciali de la segona postguerra, però per damunt de tot constitueix un meravellós homenatge a la força i a l'encant de la intel.ligència i manera com acaba afermant la seva supremacia. Una història plena de misteri, d'ombres i de caràcter.

Propera trobada divendres 17 d'octubre a les 7 de la tarda 

3 comentaris:

  1. El resum que ens ha posat la Judith dóna una pinzellada esplèndida del que després et trobes. Una obra que m'ha semblat genial per la pintura que ens fa de la manera de ser dels sicilians, les diferències de classes, els costums, els entrellats humans... Una pintura d'una societat força verosimil on es barreja, imagino, ficció i una certa realitat de tal manera que et va fent llegir el fil fins la darrera pàgina cada vegada més segura que és una novel·la a recordar i a aconsellar.
    Joaquima

    ResponElimina
  2. Siii! La novel.la és xulíssima i la tertúlia encara més! Quantes coses van sortir de tot l'entramat de personatges. Escrita de forma original i amena.
    Aprofito per a donar la benvinguda a dos nous membres del Club, el Joan i la Diana!

    ResponElimina