LA DONA JUSTA


Una tarda, en una elegant pastisseria de Budapest, una dona explica a una altra dona com un dia, havent trobat a la cartera del seu marit una cinta lila, es va adonar que a la vida d’ell hi havia —i potser hi ha encara— una passió secreta i ardent i com, d’ençà d’aleshores, prova debades de reconquerir-lo.


Un vespre, en una cafeteria de la mateixa ciutat, l’home que va ser-ne el marit explica a un altre home com va esperar durant una pila d’anys una dona que era la seva raó de viure i com, havent-se divorciat de la primera esposa, s’hi va casar i a continuació la va perdre per sempre.

A trenc d’alba, en una pensió de Roma, aquesta darrera dona explica al seu amant com ella, minyona de comarques, va aconseguir casar-se amb un home ric i com a la passió amorosa es pot trobar ràbia, ressentiment i clams de venjança.


Un triangle amorós, tres persones, tres cors, tres formes de pensar diferents, tres sentiments contrapossats...

3 comentaris:

  1. Fantastico libro que no deja de alterarte el sentimiento con frases realmente maravillosas.
    " la verdadera felicidad no se deja ver como tal"
    " eso es algo mas que pecado es un error"
    " decía que las personas solo tienen un autentico rango su carácter"
    Y muchas mas ,que se quedan grabadas en el sentimiento.
    Hoy no podré asistir a nuestra reunión mensual del club, pero felicitarte por esta magnifica elección.
    Gracias y saludos.
    Irene

    ResponElimina
  2. M'ha agradat molt la història d'amor i desamor, de gelosia i traïció a través dels tres personatges ben diferents. És un profund i minuciós reflex sobre la solitud humana. El vincle dels protagonistes, la narrativa, el context i sobretot l'enfocament personal de cada un d'ells, et porta a reflexionar sobre el comportament tan mundà. Un bon exemple de controvèrsies.
    És cert que és un bon llibre, a mi m'ho sembla. Deixa frases fantàstiques, sentiments molt forts i molta destresa lingüística. Un autor que no ha deixat caps per lligar, ni distorsions entre els personatges. Em sembla profund, a més de entretingut.
    M'hagués agradat sentir les vostres opinions, però el dia se'm enredat una miqueta.
    Gràcies per escollir-lo Judit.

    ResponElimina
  3. Resum de comentaris:
    Llibre que ha agradat molt. La forma de narració, els tres personatges principals, la caracterització, el final, la línia històrica, etc. Les lectores han estat generoses amb la història i l'autor.

    ResponElimina