LA TERRA DEL SILENCI TRENCAT (Miami)


 

Una trama policíaca a la Cartoixa d'Escaladei en que els Mossos d'Esquadra, juntament amb una intrepida periodista, destapen els secrets llargament amagats entre una família de vinaters i un misteriós llinatge centenari.

Montsant, 2019. L'aparició del cadàver de Jaume Folch, patriarca d'una dinastia de vinaters proxima a l'antiga Cartoixa d'Escaladei, posa en alerta les forces de l'ordre.

 La víctima ha estat degollada i té un símbol gravat al pit amb un ganivet. La importància i el prestigi del cognom i la crueltat mostrada en l'assassinat demanen una investigació ràpida i discreta, que s'assigna a l'inspector dels Mossos d'Esquadra Víctor Sanz Gimeno, conegut amb el renom de Sagi.

 Seran ell i la jove periodista que descobreix el cadàver, que sempre sembla anar una passa pel davant, els que destaparan els conflictes en la família del mort i una llegenda sobre una germandat secreta que es remunta al segle XV.

Trobada el divendres 20 de setembre a les 18 h a la Biblioteca Miramar.

Seguidament i com a acte de Biblioteques amb DO i per gentilesa de DO Tarragona, tast de vins.

LA VIDA PRIVADA DE CARMINA MASSOT (Mont-roig)


 

Un cant a les dones que a traves del seu comportament lliure van començar a obrir portes a les noves generacions.

La Carmina es una dona gran, independent, amb caràcter, que estima la vida i viu com vol. Malgrat que es gran no pensa en la mort. Pero el metge li comunica que te càncer i que li queda poc temps de vida. Que la poden ajudar i que, com que viu sola, la poden fins i tot ingressar si aquesta es la seva voluntat.

 La Carmina s'hi nega en rodó i a partir d'aquí farà front com podrà a les seves darreres setmanes de vida. I es aleshores, en el moment de posar en ordre papers, tirar trastos i fer testament, que pensa que podria deixar gravades -ja no te forces per escriure- les seves memories per a les nebodes. La Carmina les vol sorprendre. 

No tenen ni idea del que amaga la joventut de la seva tieta. A partir d'aquí comença un seguit de records que gravarà i on deixarà constància d'un gran amor, uns records de joventut de postguerra amb la seva mare vídua i empresària (un personatge capital en la seva vida) i un retrat de la Barcelona de Porcioles. En definitiva, dibuixarà la vida d'una dona determinada a viure en plenitud i amb llibertat, tot i que amb discreció per allunyar-se de les murmuracions.

 Trobada dilluns 16 de setembre a les 18:30 h a la Biblioteca Joan Miró.

Comptarem amb la companyia de l'autora Gemma Lienas