L'ART DE VIURE (Mont-roig del Camp)




La protagonista de L'art de viure és una dona amb una capacitat excepcional per lluitar i per estimar. Nascuda en la misèria, Modesta explora al llarg de la seva vida totes les possibilitats de mare i d'amant, la vida en un convent i en un palau, i a través de la intriga, apareixen les més grans commocions del segle XX. Modesta s'enfronta a tot impulsada per la voluntat de viure a fons, encarnant les esperances de totes les dones.

Trobada al 16 de setembre de 2013 a les 7 de la tarda a la sala d'adults de la Biblioteca.

MOLT BON ESTIU

1 comentari:

  1. Vaig començar llegint el pròleg d’en Pellegrino sobre l’obra i la vida de Goliarda Sapienza, i quan textualment diu: “ el cor i les idees eren l’únic aliment literari de Goliarda”, vaig concloure que valia la pena llegir: l’art de viure.

    Escrit des de la pròpia experiència vital de l'autora, ens remet tant a la lluita personal com a la social. El resultat és un voluminós escrit en forma de novel•la, que s'endinsa en els viaranys de l'ànima femenina alhora que qüestiona i critica aspectes com la religió o la política. Relata la vida de Modesta, amb els seus amors turmentats, plena d’erotisme i episodis històrics dels 50 primers anys del segle XX a Itàlia (i a la resta del món).

    M’he perdut en algunes escenes i alguns diàlegs, en què, per a mi, no queden ben explicats els fets. Crec que li caldria una mica més d'agilitat per alliberar la narració de la sensació feixuga que apareix en certs moments, i que li fa perdre la frescor que acompanya el text.

    Penso que el llibre té gairebé tantes coses com la vida: les circumstàncies exteriors, la vida interior, la cultura, la política, els plantejaments personals, la coherència (molta més que a la vida real) la família i també evidentment l’amor i el sexe. Hi ha de tot i es llegeix molt agradablement.

    Opino que és un himne a la llibertat !

    He estat pensant quins adjectius podia posar-hi a aquesta novel•la, ja que son diverses i variades les emocions que m’ha produït, al final m’he decidit per: sorprenent !

    ResponElimina