SEDA (Mont-roig del Camp)


SEDA, d'Alessandro Baricco. No és un conte, ni tampoc una novel.la. Això és una història. Comença amb un home que travessa el món, i acaba amb un llac que s'està allí, un dia de vent. L'home es diu Hervé Joncour. El llac no se sap.

Es podria dir que és una història d'amor. Però si només fos això no hauria  valgut la pena explicar-la. Al mig hi ha desigs, i dolors, que saps molt bé què són, però un nom autèntic, per dir-los, no el tens. I tanmateix no és amor.

Potser val la pena aclarir que es tracta d'una història del segle dinou: només perquè ningú no esperi avions, màquines de rentar ni psicoanalistes, No n'hi ha. Potser en un altra ocasió.



Podrem veure la versió cinematogràfica que va fer-se d'aquest llibre.

3 comentaris:

  1. SEDA D'Alessandro Baricco:

    He quedat enganxat enseguida i del tot quan a la pregunta de: Com és, l’Àfrica? Respon: Cansada

    Novel•la impressionant, grandiosa ... tot i sent una novel•la curta.

    Té un lirisme propi, del que destaco dos paràgrafs :

    “És un dolor estrany: Morir de nostàlgia per una cosa que no viuràs mai.”

    “Ja que la desesperació era un excés que no formava part d’ell, s’inclinà sobre el que havia quedat de la seva vida i començà de nou a prendre’n cura, amb la tenacitat incommovible d’un jardiner que es posa a treballar el matí després del temporal”


    Javier Castelo

    ResponElimina
  2. Unes paraules molt ben escollides Javier... Sí, la veritat és que aquest llibre deix pòsit i ens toca la fibra més sensible de cadascú!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Hola Eloy!

    Mi correo és jrobert@mont-roig.cat, si me escribes te explicaré como funciona nuestro club de lectura, como elegimos las obras y todo lo demás que pueda interesarte. Muchas gracias por tu participación y tu ofrecimiento!

    Un abrazo!

    ResponElimina