EL PORT DE LES AROMES (Miami)




El 1935 un jove anglès decideix trencar amb la seva vida, i emprèn el viatge que l'ha de portar fins a Hong Kong, la mítica colònia el significat de la qual en xinès, "port de les aromes", té ressons més que exòtics. Tom Stewart no sap que li espera en el futur. Però, ben aviat, en el vaixell coneix Maria, una jove monja xinesa que li ensenya la llengua  que li obrirà les potes de la ciutat que mai no dorm. Ja  Hong Kong, molts anys després, dos personantges més s'interposaran subtilment en la seva vida: Dawn Stone una cínica i mlèvola periodista londinenca que es dedica a redactar cròniques sobre els potentats locals i Matthew Ho, un nen refugiat el pare del qual va patir la revolució cultural a la Xina, i que ara, amb el nou mil.lenni, emprèn una nova vida com a jove empresari. I a l'entorn d'aquests tres personatges refugiats emergeix l'altre gran protagonista, la mítica Hong Kong, la colònia perduda, un lloc encantat que ha atravessat guerres i revolucions, que creix, canvia i lluita per convertir-se en una societat moderna.


TROBADA DIVENDRES DIA 24 DE MAIG A LES 7 DE LA TARDA

1 comentari:

  1. Interessant novel·la que m'ha permès fer un recorregut històric de la colònia britànica de Hong Kong.

    He destacat uns paràgrafs que m'han semblat interessants:

    "Els homes sempre es pensen que les dones ens vestim per exhibir-nos i no s’adonen que en realitat utilitzem la roba com una mena d’armadura"

    "A la gent sempre li interessa més el que per a ells és impossible"

    "Els súbdits poden arribar a ser tant ingrats ¿no li sembla?. Els britànics hem portat l’ordre i la justícia a mig món. L’Índia ni tan sols existia fins que hi van arribar els britànics i la van civilitzar. Em nego rotundament a acceptar aquesta mena de burles d’una ciutadana d’un imperi menys afortunat, que l’únic que li dol dels èxits dels britànics, si hem de dir la veritat, és que siguin britànics i no francesos"

    "La guerra tenia significats diversos. Hi havia la guerra a la Xina, o més aviat dues guerres, la guerra civil entre els comunistes i el Kuomitang i la guerra entre els xinesos i l’invasor japonès. També hi havia la guerra imminent cada vegada més pròxima a Europa. I també hi havia la nostre possible guerra, que s’amagava en un racó de la consciència"

    Al acabar de llegir-la em pregunto: com és l'olor a arròs?



    ResponElimina